Tienhoven is een typisch lintdorp in het Vecht en Plassengebied, midden in de Randstad en dichtbij Utrecht, Hilversum en Amsterdam. Het groen, het water en de ruimte in deze omgeving maken het bijzonder fijn om hier thuis te komen. Het dorp heeft een levendig verenigingsleven met betrokken inwoners en ondernemers. Tienhoven is zeer goed te bereiken met auto en openbaar vervoer.

Waar zijn welke voorzieningen te vinden?

Voor de dagelijkse boodschappen is het naastgelegen Maarssen de meest aangewezen plek. Naast een aantal supermarkten zijn er in Maarssen ook verschillende winkelketens, een slager, een bakker en een groenteboer te vinden. Meer winkelvoorzieningen, bijvoorbeeld in Utrecht of Hilversum, zijn vanuit Tienhoven snel te bereiken. Voor de kinderen is er in Tienhoven een basisschool maar uiteraard kan er ook voor een basisschool in één van de omliggende plaatsen gekozen worden. In Maarssen zijn diverse middelbare scholen gevestigd. Op het gebied van gezondheid en welzijn kunt u in Maarssen terecht of in Tienhoven zelf. Het Gezondheidscentrum Niftarlake in Tienhoven biedt een breed aanbod van gezondheidsdiensten aan.

Buitengewoon Tienhoven

Buitengewoon Tienhoven ligt aan de Laan van Niftarlake in Tienhoven. Het is een kleinschalig plan met vier vrijstaande villa’s, passend in het dorpslint. De villa’s zijn georiënteerd op de Laan van Niftarlake en het water van de Tienhovense Plassen. Alle villa’s zijn exclusief bereikbaar via een brug en hebben twee parkeerplaatsen in het binnengebied.